Zdravotnická záchranná služba pořádá 15. pracovní konferenci Systému psychosociální intervenční služby, která se bude konat ve dnech 5.-7. dubna 2020 v Nečtinech.

Celý článek

 27. a 28. února 2020 se již podeváté sejdou v Plzni zdravotničtí záchranáři z celé republiky i blízkého zahraničí. Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje pořádá v plzeňském Parkhotelu další ročník prestižního kongresu s názvem Plzeňské dny urgentní medicíny. Do západočeské metropole se i tentokrát sjedou špičkoví odborníci mnoha oborů. Program kongresu bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 27. února v půl desáté dopoledne.

Celý článek

 Jako řidič Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje pomáhá záchranář Roman denně nemocným a zraněným na Sušicku. Vybral si profesi, která je psychicky i fyzicky velmi náročná. Lidem ohroženým na životě se však rozhodl pomoci i jinak: Před čtyřmi lety se přihlásil do Českého národního registru dárců dřeně (ČNRDD) a doufal, že právě jeho kostní dřeň pomůže někomu zachránit život.

Celý článek

Nestává se příliš často, aby si pacienti krom nemocničního či záchranářského personálu vzpomněli také na operátora zdravotnického operační střediska, který jim byl oporou v prvních minutách těžkých chvil.

Celý článek

Projekt FIRST RESPONDER se v Plzeňském kraji v lednu roku 2020 otevře široké veřejnosti.

Celý článek

Mezi úkoly vzdělávacího a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje patří i vedení kurzu pro zdravotníky z HZS, který se tentokrát uskutečnil 8. ledna v sídle krajských zdravotnických záchranářů.

Celý článek

 Jak už informovala prakticky všechna média, v neděli 5. ledna 2020 vpodvečer došlo mezi obcemi Vejprnice a Tlučná na severním Plzeňsku k velmi vážné nehodě tří osobních automobilů. Krajští zdravotničtí záchranáři dokonce tuto nehodu řešili jako mimořádnou událost s hromadným postižením osob (HPO), kterých je ročně naštěstí pouze několik.

Celý článek

Hned v první hodině Štědrého dne vyjížděli krajští zdravotničtí záchranáři k překotnému porodu do terénu.

Celý článek

Primátor města Plzně Martin Baxa společně s radním pro oblast bezpečnosti Martinem Zrzaveckým ocenili ve středu 11. prosince v Obřadní síni plzeňské radnice 25 lidí za mimořádné činy při záchraně života a majetku v roce 2019.

Celý článek

 Významného zlepšení podmínek k provozování své činnosti se dočkali zdravotničtí záchranáři a hasiči na své výjezdové základně v Nepomuku.

Celý článek

Patřil ke generaci, kdy ještě bylo ctí být tzv. saniťákem. Dne 19. listopadu 2019 prohrál boj se zákeřnou nemocí náš dlouholetý kolega Zdeněk Klinger.

Celý článek

 Západočeská univerzita v Plzni včera ocenila několik významných osobností, které stály v Plzni v listopadu roku 1989 v čele studentského hnutí a podílely se tak na obnově svobody, demokracie a právního státu v bývalém Československu. Nechyběl mezi nimi ani lékař Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Marcel Hájek.

Celý článek

Podzimní počasí a dešťové srážky zapříčinily v sobotu v Plzeňském kraji celou řadu dopravních nehod.

Celý článek

Po krátké nemoci zemřel ve středu 23. října 2019 v podvečer ve věku pouhých třiašedesáti let bývalý ředitel plzeňských zdravotnických záchranářů MUDr. Zdeněk Koutecký.

Celý článek

 Téměř každý z nás se s tou situací alespoň jednou v životě setká… Doma, na hřišti nebo třeba v tramvaji. V naší blízkosti zkolabuje člověk… Dochází k zástavě oběhu, pacient nedýchá. Voláme záchrannou službu. Jak si však poradit do jejího příjezdu?

Celý článek

Fakultní nemocnice v Plzni je největší západočeskou nemocnicí a zároveň místem, kam nejčastěji krajští zdravotničtí záchranáři transportují nemocné, často ve velmi vážném stavu.

Celý článek

 Bezpečná Šumava je každoročně oblíbenou akcí, která prezentuje všechny složky IZS spolupracující na území Národního parku Šumava. Konal se již její 9. ročník.

Celý článek

Dne 2. 10. 2019 proběhl v prostorách Šafránkova pavilónu v Plzni Večer Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Celý článek

Může se to stát komukoli - vašim rodičům, muži i ženě, dítěti, starším lidem, ale i třeba mladým sportovcům. Kolaps a následné bezdeší...

Celý článek

Další smutná dorazila k zdravotnickým záchranářům tentokrát z Tachovska. Po delší nemoci nás navždy opustil doktor Václav Bejbl. 

Celý článek

 Krajští zdravotničtí záchranáři měli během uplynulého víkendu opravdu napilno. Nejenže svoje dovednosti prezentovali na mnoha akcích, kde také edukovali veřejnost v 1. pomoci, ale zaměstanala je i řada reálných nehod.

Celý článek

 Smutná zpráva dorazila z Blovic na jižním Plzeňsku. Ve věku nedožitých devětašedesáti let nás 19. září navždy opustil dlouholetý řidič Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Karel Hnilica.

Celý článek

Dnes začal v Plzni již 15. ročník veletrhu cestovního ruchu s názvem ITEP, který každoročně pořádá na Lokomotivě Plzeňský kraj.

Celý článek

Již 15. ročník třídenního veletrhu cestovního ruchu ITEP 2019, jenž nabídne návštěvníkům novou koncepci a uspořádání, otevře své brány v nových prostorách TJ Lokomotiva Plzeň 19. září 2019.

Celý článek

 Tři stovky sportovních i rekreačních běžců přitáhl na start letošní již 12. ročník oblíbeného Plzeňského kardioběhu.

Celý článek

První ročník velkolepé prezentace všech základních i doplňkových složek IZS s názvem Hrdinové Plzně přilákal do kreativní zóny DEPO2015 i přes nepřízeň počasí několik tisíc návštěvníků.

Celý článek

 Areál kreativní zóny DEPO2015 obsadí v sobotu 7. září 2019 poprvé Hrdinové Plzně. Zdravotičtí záchranáři, hasiči i policisté předvedou ukázky techniky i svých zásahů.

Celý článek

 Patří k nestorům plzeňské záchranky. Erika Pánová nastoupila na tehdejší Územní středisko záchranné služby v Plzni jako výjezdová sestra 1. srpna 1994.

Celý článek

V Plzni proběhlo v sobotu 24. srpna 2019 historicky první Cestářské rodeo Plzeňského kraje.

Celý článek

 Po dvou letech se vrátily velmi oblíbené prohlídky sídla krajských zdravotnických záchranářů na Klatovské třídě v Plzni. Jak nám sdělil vedoucí Útvaru ředitele ZZS PK Martin Brejcha, kapacita komentovaných prohlídek byla vyčerpána už za dvě hodiny po spuštění registrací! Další zájemci si přišli prohlédnout alespoň vystavenou techniku, která byla v areálu přístupná.

Celý článek

Podobně jako v předchozích letech, i letos na přehradě Hracholusky působí Vodní záchranná služba. Letos dobrovolníci zasahovali už víc jak padesátkrát. Zásahy vychází zhruba ze dvou třetin z vlastní hlídkové činnosti, ve zbytku těch nejzávažnějších případů VZS požádá o pomoc přímo Zdravotnické operační středisko ZZS PK přes takzvaný KOPIS.

Celý článek

5. srpna v 7.00 hod. spustíme rezervaci na Den otevřených dveří u ZZS PK, který se uskuteční 10.srpna. Čas komentované prohlídky si budete moci zajistit u Martina Brejchy na tel. 724 755 927. Na koho se již nedostane, nemusí zoufat. Naše sanitky a vybavení našich záchranářů si můžete prohlédnout během celého dne před garážemi i bez rezervace. Těšíme se na vás...

Dnes dopoledne byl v plzeňském sídle krajských zdravotnických záchranářů za účasti zástupců Plzeňského kraje a mnoha novinářů na dva ze sanitních vozů aplikován nástřik polymerní látkou na bázi nanotechnologií. U jednoho z vozů byl zkušebně ošetřen interiér, u druhého exteriér.

Celý článek

Po dvou letech opět připravujeme velice oblíbený Den otevřených dveří. Tentokrát se na nás můžete přijít podívat 10. 8. Uvidíte sídlo záchranářů na Borech, zdravotnické operační středisko, veškerou techniku a vybavení.

Celý článek

Velmi srdečné poděkování obdrželi krajští zdravotničtí záchranáři z Německa od pana Michaela Mertla, kterého ošetřovali ve čtvrtek 20. června po pádu z výšky.

Celý článek

Na 4000 dětí a dospělých se zúčastnilo v Klatovech zvovuobnovného Dne s IZS. Krajští zdravotničtí záchranáři samozřejmě nemohli chybět.

Celý článek

 Dnes proběhl v rámci týdenního mezinárodního společného cvičení výcvik pořádkových a zásahových jednotek Policie České republiky a vybraných jednotek Spolkové a Bavorské policie v Doosan aréně Plzeň. Cvičení proběhlo díky výborné spolupráci Magistrátu města Plzeň a FC Viktorie Plzeň.

Celý článek

 Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje pořádá dnes na rokycanském náměstí T.G. Masaryka  již 14. ročník MEMORIÁLU JINDŘICHA ŠMAUSE ve vyprošťování a poskytování předlékařského ošetření zraněných při dopravních nehodách.

Celý článek

 Nové vysoce sofistikované modely pro výcvik a výuku převzala v úterý 28. května 2019 Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje. Jedná se o výukové modely dospělého, dítěte i novorozence na výuku rozšířené neodkladné resuscitace. Simulátory bylo možné pořídit díky financím z projektu 27. výzvy IROP.

Celý článek

 Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje dnes na tiskové konferenci oficiálně představila dlouho očekávaný projekt first responderů, tedy dobrovolných záchranářů pohybujících se v blízkosti člověka ohroženého na životě.

Celý článek

 Ve středu 22. května 2019 proběhl již 20. jubilejní ročník Zlatého záchranářského kříže. Ocenění převzali vítězové z rukou prezidenta České republiky Miloše Zemana přímo na Pražském hradě. Jedná se o nejvyšší záchranářské vyznamenání.

Celý článek

Za účasti několika výjezdových skupin plzeňských krajských zdravotnických záchranářů proběhlo u německého Chamu 18. května náročné prověřovací cvičení.

Celý článek

Společnost MrakNet se rozhodla zpříjemnit pracovní prostředí zdravotnickým záchranářům i dalším složkám IZS projektem Internet pro IZS zdarma.

Celý článek

Již potřetí se uskutečnil celostátní Den linky 155, tedy národní tísňové linky zdravotnické záchranné služby. Plzeňští krajští zdravotničtí záchranáři pozvali širokou veřejnost do OC Olympia v Plzni Černicích.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři zvou 15.5. 2019 širokou veřejnost do OC Olympia v Plzni na Den linky 155.

Celý článek

Již několik let zajišťuje Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje zdravotnickou asistenci belgickým a americkým veteránům během Slavností svobody v Plzni.

Celý článek

 Sřípění kovu, rachot, pak zlověstná ticho. Požár a dým. Tak většinou probíhají letecké katastrofy. Naštěstí nejsou časté. Jedna z nich se odehrála na letišti v Líních u Plzně v pátek 26.dubna. Tentokrát šlo o cvičení.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři o velikonočních svátcích rozhodně nezaháleli. Krom běžných výjezdů velmi často zasahovali u dopravních nehod. Bourali automobilisté, motorkáři i cyklisté.

Celý článek

 Dnes 13. dubna se konal další ročník velmi populárního Krajského půlmaratonu Plzeňského kraje. Na běžce dohlížely tři výjezdové skupiny RZP, vozidlo a stan pro případy HPO i inspektor provozu.

Celý článek

 Za účasti zdravotnických záchranářů ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a hostů i účastníků projektu ze Západočeské univerzity a KÚ Plzeňského kraje probíhají v německém Weidenu dvě zajímavé akce.

Celý článek

V neuvěřitelné drama se změnila běžná rekonstrukce rodinného domku v Plzni na Doubravce 23. ledna tohoto roku.

Celý článek

Po dlouhé a těžké nemoci zemřel 26. února 2019 náš kolega Vladimír Skala. Bylo mu pouhých osmapadesát let. 

Celý článek

V pátek 22. února skončil velmi úspěšný osmý ročník Plzeňských dnů urgentní medicíny. Tradiční záchranářská konference si během své historie vybudovala skvělé renomé. I letos na ní zavítaly uznávané kapacity nejen z řad zdravotnických záchranářů, ale i ostatních vědních oborů.

Celý článek

Ve dnech 21. a 22. února 2019 pořádá Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje už osmý ročník celostátní konference s mezinárodní účastí s názvem Plzeňské dny urgentní medicíny. V prostorách Parkhotelu se sejdou špičkoví odborníci mnoha oborů.

Celý článek

Sanitky, kam se podíváte. Tak to vypadalo v dnes, v pátek 4. ledna, v OC Olympia v Plzni. Dvě ambulance stály před hlavním vchodem, dalších pět v centrálním vestibulu Olympie.

Celý článek

Přesně šedesát výjezdů absolvovali krajští zdravotničtí záchranáři od novoroční půlnoci do sedmé hodiny ranní.

Celý článek