Aktuálně 2020
Sovičky z 2. B děkují zdravotníkům a záchranářů
Velmi milý dopis a více než dvě desítky dětských poděkování dorazily na adresu zdravotníků a záchranářů v Plzeňském kraji.
"Dobrý den, jmenuji se Gabriela Hajšmanová a jsem paní učitelka druháčků z 1. základní školy Plzeň (konkrétně 2.B - Sovičky). Současná doba, nouzový stav, všechna ta opatření a události spojené s covidovou nákazou na děti z mé třídy velmi působí. Rozhodla jsem se tedy zadat svým dětem v rámci distanční výuky tvořivé psaní na téma: "Poděkování těm, kteří pomáhají". Všechny práce mne chytily za srdíčko, a tak bych je ráda předala i Vám. Tím také plním slib, který jsem svým žáčkům dala ..., že se poděkování dostanou těm, kterým byla určena. Věřím, že se dostanou, kam mají a potěší. Nejvíce děti děkovaly lékařům, sestřičkám, zdravotníkům, ale nezapomněly ani na vojáky, policisty, ošetřovatele, záchranáře, a dokonce děkovaly i laboratoři. I já bych Vám touto cestou ráda poděkovala za Vaši každodenní práci, kterou v téhle těžké době zvládáte tak skvěle. Děkuji Vám i za to, jakými jste vzory pro mé druháčky. Přeji Vám klidné předvánoční dny, krásné Vánoce a hlavně hodně zdraví," píše mimo jiné paní učitelka Hajšmanová.
Vážená a milá Gabrielo, mohu-li být trochu žoviální, ze srdce Vám děkujeme za milé dopisy od žáčků. Jedná se pro nás o opravdu krásné a hlavně neformální ocenění naší práce. Některé ze vzkazů nás dojaly, jiné i trochu pobavily dětskou bezprostředností. I my si vážímě pedagogické práce v této nelehké době a přejeme vám nejen pevné zdraví, ale i hodně sil a nápadů do budoucnosti.
Text a repro foto: Vítězslav Sladký