Aktuálně 2023

Další milé poděkování přišlo záchranářům od matky malého chodce

Dne 10. února spěchali krajští zdravotničtí záchranáři hned v sedm hodin ráno v Plzni na Karlovarskou ulici, kde srazil osobní automobil malého chlapce.

Dítě bylo naštěstí při vědomí, záchranáři jej ošetřili, zajistili a odtransportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Nyní obdrželi od maminky šestiletého chlapce poděkování:

"Moc ráda bych touto cestou poděkovala posádce, která dne 1. února 2023 poskytovala první pomoc u dopravní nehody, kdy mého syna Vladimíra P. srazilo auto na přechodu pro chodce. Vážím si vaší práce a děkuji za citlivý přístup k synovi i ke mně, i když jsem byla pouze jako doprovod. Bylo moc hezké, když ke mne přišel záchranář a po předání syna na emergency mne informoval o jejich práci během převozu syna. Opravdu velké díky za lidský přístup. Syn je již v pořádku, naštěstí skončil jen se zraněním obličeje."

My jen doplňujeme, že na místě nehody zasahovaly výjezdové skupiny RV a RZP ve složení MUDr. Jana Boučková, Jakub Šolc, Daniel Kliment a Miroslav Visinger. Děkujeme za ocenění naší práce a milá slova!

Text a ilustrační foto: Vítězslav Sladký

31