Čtyři, tři, dva, jedna, HURÁ! Každý rok odpočítáváme poslední vteřiny starého roku a bujaře vítáme rok nový.

Celý článek

Kulturních aktivit v menších obcích není mnoho. O to větší dík patří organizátorce zdejšího společenského života Anně Kocourkové, která v sále místní restaurace v Útušicích uspořádala 17. prosince 2016 už třináctý ročník Předvánočního posezení s vybranými hosty.

Celý článek

 Moderní výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Pk ve Stříbře dostala vánoční dárek v podobě dalších dvou televizních přijímačů. Dar záchranářům předali společně jednatel firmy RSF Elektronik Ing .Jiří Verner a prokurista Ing. Filip Hrbáč. Děkujeme!

2016 12 21 Předání 2 TV záchrance ve Stříbře 1

Nová výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje ve Stříbře na Tachovsku funguje již od začátku letošního října.

Celý článek

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký ocenil dnes záchranáře, hasiče, policisty i laiky za sedm vykonaných hrdinských činů, které většinou vedly k záchraně životů a zdraví občanů.

Celý článek

Pětici nových sanitek pro rendez – vous systém představili krajští zdravotničtí záchranáři veřejnosti a zástupcům médií ve svém sídle na Klatovské třídě v Plzně v pondělí 5. prosince v dopoledních hodinách.

Celý článek

15. listopadu letošního roku skonal jeden ze zakladatelů oboru urgentní medicíny v Plzni, klatovský rodák docent MUDr. Václav Fessl, CSc. (1932 - 2016).

Celý článek

 

 Od posádek zdravotnické záchranné služby se v terénu očekává zvládnutí celé řady akutních stavů, ať již onemocnění či úrazů, a to u všech věkových skupin pacientů, od novorozenců až po seniory.

Celý článek

Dne 16. listopadu 2016 po poledni došlo v Plzni na křižovatce Klatovské třídy a Kaplířovy ulice ke střetu tramvaje s autobusem MHD.

Celý článek

Přímo na plzeňském náměstí Republiky si dnes děti i dospělí mohli nacvičit základy laické resuscitace v rámci evropské edukační kampaně s názvem Kids Save Lives (Děti zachraňují lidské životy).

Celý článek

Smutná zpráva zastihla všechny rodinné příslušníky, pacienty a zaměstnance ZZS Pk v neděli 9. října 2016. Navždy nás opustil MUDr. Vladimír Hron (nar. 1937), jedna z dlouholetých opor Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje (ZZSPk) se ve spolupráci s Plzeňským krajem, Českou resuscitační radou a firmou Zentiva 18. října 2016 připojí k významné edukační kampani evropského charakteru s názvem „Kids Save Lives“.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje (ZZS PK) v pondělí 3. října 2016 slavnostně otevřela novou výjezdovou základnu ve Stříbře. Záchranáři se do nového objektu přestěhovali ze zastaralých prostor v Alešově ulici.

Celý článek

Od pondělí 3. 10. 2016 se pohotovost ve Stříbře nachází na nové výjezdové základně na adrese Forstova 1595, Stříbro. Ordinační hodiny LPS se nemění.

Dne 27. září 2016 proběhl v areálu MV ve Zbiroze na Rokycansku nácvik zásahu pořádkových jednotek PČR.

Celý článek

Ve středu 21. září 2016 proběhla v Plzni prezentace Integrovaného záchranného systému za účasti Zdravotnické záchranné služby, Hasičského záchranného sboru, Policie ČR i Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje se představila na 12. ročníku veletrhu cestovního ruchu ITEP, který proběhl ve dnech 15. - 17. září 2016 v prostorách haly TJ Lokomotiva v Úslavské ulici v Plzni.

Celý článek

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE Na včasném poskytnutí laické první pomoci mnohdy závisí život zraněného nebo nemocného. Pomoci mohou i děti. I proto spustila společnost ZENTIVA Sanofi projekt, v němž učí prvňáky základy první pomoci.

Celý článek

Výjezdová skupina rychlé zdravotnické pomoci Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje se stala v sobotu 10. září na vodním hradu Švihov součástí úžasného projektu Plzeňského kraje s názvem: ,,Setkání dětských světů.“ 

Celý článek

Na sobotu 10. září 2016 ve Slunečné u Prášil záchranáři všech složek IZS připravili pro návštěvníky Národního parku již šestý ročník tradiční akce Bezpečná Šumava. V době od 10:00 do 15:00 hodin se představily všechny složky IZS, které se starají o bezpečí na území Národního parku Šumava. Bezpečnou Šumavu letos zaštítil ministr vnitra Milan Chovanec.

Celý článek

S obrovským zájmem veřejnosti se opět setkaly exkurze na výjezdové základně ZZS Pk v Plzni na Borech, které tentokrát probíhaly během celého víkendu 10. - 11. září.

Celý článek

Již po dvanácté se uskutečnilo v Borském parku v Plzni zábavné odpoledne s názvem První zvonění, které odstartovalo nový školní rok 2016/17. Krajští zdravotničtí záchranáři nemohli chybět! Akci pořádá tradičně městský obvod Plzeň 3.

Celý článek

V sobotu 27. srpna 2016 pořádal Sbor dobrovolných hasičů města Plané u Mariánských Lázní zábavné odpoledne pro děti a jejich rodiče. 

Celý článek

Registrace je UKONČENA.

Celý článek

Uprostřed léta nás zastihla velmi smutná zpráva - v pouhých jednapadesáti letech nás navždy opustila dlouholetá vedoucí sestra zdravotnického operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Lenka Ptáčková (17. února 1965 - 21. srpna 2016).

Celý článek

Historicky poprvé pozvali krajští zdravotničtí záchranáři veřejnost k prohlídce svého sídla na Klatovské třídě v Plzni za plného provozu uprostřed prázdnin 16. srpna tohoto roku. Přišla i krajská radní Milena Stárková.

Celý článek

Registrace je UKONČENA.

Celý článek

V úterý 19. července 2016 navštívil krajské zdravotnické záchranáře v jejich hlavním sídle v Plzni na Klatovské třídě ministr zdravotnictví ČR Svatopluk Němeček v doprovodu dalších hostů, mezi kterými nechyběli například hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, členka Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková, náměstek hejtmana Ivo Grüner, vedoucí odboru zdravotnictví KÚPK Jan Karásek, poslanec Parlamentu ČR Václav Votava či krajský lídr za ČSSD Josef Bernard.

Návštěvu odstartovala prohlídka moderního zdravotnického operačního střediska, kam směřují tísňová volání na linku 155 z celého Plzeňského kraje. Déle si hosté prohlédli zázemí záchranářů a vybavení sanitních vozů. Velkou pozornost budily zejména speciální automobily vybavené pro případ hromadného postižení osob, které má záchranka k dispozici teprve od tohoto roku.

Krátké setkání politické reprezentace se záchranáři vyvrcholilo dvěma prezentacemi. V první seznámil náměstek útvaru zdravotnických činností Robin Šín hosty s aktuální situací na ZZS Pk i s vizí do budoucnosti, náměstek útvaru ekonomiky a provozu Vlastimil Stehlík pak jeho slova podpořil řečí čísel a grafů.

„Počet našich výjezdů stále roste, což souvisí se skutečností, že se záchranná služba obecně v Evropě stává bezprahovou. Často suplujeme práci praktických lékařů, sociálních služeb i ambulantních specialistů. Nutně tedy vzrůstá počet výjezdových skupin i míst, odkud záchranáři zasahují,“ vysvětlil doktor Šín.

Svatopluk Němeček ocenil profesionalitu i dobré zázemí záchranářů. Ze sídla Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje celá skupina politiků odjela do Fakultní nemocnice v Plzni.

 

P1190967 P1190972 P1190991

P1200008 P1190983

Foto: Vítězslav Sladký

V úterý 19. července 2016 navštíví několik členů vlády a dalších institucí v čele s ministrem zdravotnictví ČR Plzeňský kraj. Součástí programu je i prohlídka sídla krajských zdravotnických záchranářů v Plzni na Klatovské třídě.

Celý článek

Blížící se léto přineslo další akce, kde zdravotničtí záchranáři ze ZZS Pk předvedli svojí techniku a zároveň edukovali veřejnost v první pomoci a základní neodkladné resuscitaci.

Celý článek

S blížícím se koncem školního roku krajští zdravotničtí záchranáři opět edukovali děti a další veřejnost na několika akcích, kde zároveň předvedli svojí techniku.

Celý článek

Dnes dorazila na Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje smutná zpráva - po krátké nemoci nás nečekaně opustil dlouholetý kolega Jindřich Fiala.

Celý článek

Doslova davy milovníků sportu mířily ve středu 22. června 2016 do areálu za OC Plzeň Plaza, kde probíhal už 3. ročník Festivalu sportu. Výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby ve složení Kristina Kunclová a Jan Vrkoč během celodenní akce ošetřovala zraněné děti a zároveň edukovala v první pomoci.

Celý článek

Dne 16. června dopoledne proběhlo v Klatovech velké cvičení všech složek IZS a dalších dotčených organizací. Záchranáři sumulovali únik čpavku na Zimním stadionu z přívodního potrubí na plochu.

Celý článek

Bohatý program nabídl již 8. ročník Plzeňského dne IZS, který se uskutečnil ve středu 15. června od 9 do 15 hodin v areálu za řekou Mží vedle OC Plzeň Plaza pod záštitou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

Celý článek

11. června 2016 proběhl v obci Bděněves tradiční Dětský den, který pořádají Kulturní výbor obce Bděněves pod záštitou starosty Ing. Chleboráda, Sbor dobrovolných hasičů a místní sdružení ČSŽ.

Celý článek

V sobotu 4. června  2016 se naše výjezdová skupina zúčastnila v pořadí již druhého ročníku benefičního cyklistického závodu FERY CUP 2016, který probíhal v obci Šťáhlavice nedaleko zámku Kozel.

Celý článek

Kolem 1. června se vždy koná celá řada akcí spojená s oslavami Dne dětí. Jednou z největších byl letos Dětský den v ZOO, který se konal v sobotu 28. května od 10 do 16 hodin.

Celý článek

25. května 2016 se přímo na Erbenově náměstí v Klatovech uskutečnil Den s Integrovaným záchranným systémem, tentokrát jako doprovodný program soutěže Malý záchranář.

Celý článek

V první polovině května proběhlo školení first responderů na Špičáku v budově Horské služby.

Celý článek

Několik dalších akcí, na kterých edukovali plzeňští krajští záchranáři širokou veřejnost, se uskutečnilo během minulého týdne.

Celý článek

Aktualizováno: Tradiční Mermoriál Jindřicha Šmause, soutěže ve vyprošťování zraněných osob, se ukutečnil ve čtvrtek 12. května 2016 v Rokycanech.

Celý článek

Biohazard tým Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje včera cvičil předání pacienta s vysoce nakažlivou nemocí (MERS) na Klinice infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice na Bulovce.

Celý článek

Řada našich zaměstnanců se podílí na nejrůznějších kulturních, sportovních a edukačních akcích. V posledních dnech přišlo několik poděkování za tuto činnost.

Celý článek

V pondělí 2. května 2016 v 11 hodin byl slavnostním poklepem položen základní kámen nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje ve Stříbře na Tachovsku.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje a město Stříbro zvou na slavnostní poklep základního kamene nové výjezdové základny ZZS Pk ve Stříbře.

Celý článek

Velký ohlas odborné veřejnosti sklidil Večer Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, který se uskutečnil 20. dubna tohoto roku na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni.

Celý článek

Ve čtvrtek 7. 4. se v přízemí nákupního centra Plzeň Plaza konal Světový den zdraví,

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři zasahují ve škole v přírodě Na Sklárně u obce Žihle.

Celý článek

Dnes ve 13 hodin proběhla v mázhausu radnice na náměstí Republiky v Plzni slavnostní vernisáž výstavy s názvem Prevence očima městské policie a složek IZS.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři v Sušici získali od pátku 1. dubna 2016 moderní prostory.

Celý článek

23. března 2016 se výjezdová skupina RZP Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje účastnila Prověřovacího cvičení Povodeň Mže 2016.

Celý článek

Město Sušice a Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje Vás srdečně zvou na 

Celý článek

Ve dnech 8. - 10. března tohoto roku proběhlo společné cvičení příslušníků armádního CBO Těchonín, Biohazard týmu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a pracovníků Fakultní nemocnice Plzeň.

Celý článek

Nová mobilní aplikace pomůže záchranářům lokalizovat místo nehody.

Celý článek

Čtveřici zbrusu nových vozidel GAZ GAZterra pro mimořádné události s hromadným postižením osob uvedla začátkem března do provozu Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje.

Celý článek

Aktualizováno: Už čtvrtý ročník odborné konference s názvem Plzeňské dny urgentní medicíny (PDUM) pořádá 3. a 4. března tohoto roku Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje v Pivovaru Purkmistr v Plzni Černicích.

Celý článek

Dnes, 1. března 2016, došlo na silnici první třídy č. 20 z Plzně na Karlovy Vary u obce Všeruby k dopravní nehodě autobusu, který převážel děti z představení v Divadle Alfa zpět do mateřské školky v Uněšově.

Celý článek

Členka Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková a vedoucí odboru zdravotnictví Jan Karásek navštívili v doprovodu ředitele Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Pavla Hrdličky a dalších členů managementu ZZSPk výjezdové základny krajských záchranářů na jižním Plzeňsku - v Nepomuku, Vlčicích a Přešticích.

Celý článek

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs poděkoval 18. února 2016 na krajském úřadě vybraným pracovníkům Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje za jejich vynikající práci.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje slavnostně otevřela 1. února 2016 novou výjezdovou základnu v Boru na Tachovsku.

Celý článek

Dnes dopoledne navštívil hlavní sídlo Zdravotnické záchranné služby na Klatovské třídě v Plzni hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs v doprovodu členky Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové.

Celý článek

Město Bor a Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje Vás srdečně zvou na

Celý článek

Město Plzeň na sklonku minulého roku udělovalo ocenění za mimořádné činy vykonané při záchraně lidských životů a ochraně majetku. Ve společnosti oceněných hasičů, policistů i mimořádně odvážných občanů se tentokrát ocitli také dva naši zdravotničtí záchranáři, primářka a náměstkyně krizového řízení MUDr. Jana Vidunová a záchranář Rostislav Mach.

Celý článek

Dopravní nehoda jednoho osobního automobilu, dvou kamionů a autobusu s přibližně pětatřiceti cestujícími na 142. km D5 směrem na Rozvadov byla nahlášena zdravotnickému operačnímu středisku Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje 4. ledna 2016 ve 13:00 hod.

Celý článek