Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, příspěvková organizace, vypisuje výběrové řízení

Celý článek

Služby na Štědrý den patří k těm netypickým, avšak bohužel málokdy poklidným. Podobně tomu bylo i letos.

Celý článek

56 nejmodernějších nanomasek typu WPA typ 4 získali plzenští krajští zdravotničtí záchranáři přímo od jejich výrobce, kterým je společnost Workpress Aviation s.r.o.

Celý článek

 Na Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje dorazila obzvlášť smutná zpráva - ve věku šestasedmdesáti let nás navždy opustila MUDr. Vlasta Jirsová. Lékařka, která stála u zrodu plzeňské záchranky.

Celý článek

I druhá vlna pandemie nemoci Covid-19, mnohem silnější a náročnější, než ta první zjara, vyvolává vlnu solidarity se zdravotníky a záchranáři, kteří pracují v tzv. první linii.

Celý článek

Velmi milý dopis a více než dvě desítky dětských poděkování dorazily na adresu zdravotníků a záchranářů v Plzeňském kraji.

Celý článek

Zdravotnickým záchranářům z výjezdové základny Vlčice děkoval pacient za záchranu života. Do malé vesničky nedaleko Blovic, kde záchranáří sídlí, dokonce dorazil osobně.

Celý článek

Jak jsme již uváděli, plzeňské krajské zdravotnické záchranáře v současné době zaměstnávají zejména výjezdy k indikovaným, ale i neindikovaným výjezdům ke covid pozitivním pacientům.

Celý článek

V březnu přišlo něco, co nikdo z naší generace dosud neznal. Pandemie.

Celý článek

 Krajští zdravotničtí záchranáři jsou v posledních dnech, podobně jako nemocnice, zcela zahlceni volajícími kvůli komplikacím nemoci covid-19. Často vyjíždí k případům, kde by stačila domácí léčba a pacienta transportují do nemocnice zcela zbytečně.

Celý článek

 Jak už jsme našich stránkách informovali, probíhala v našem kraji nová bezpečností kampaň s názvem „Zpomal,“ kterou zahájil v červenci Plzeňský kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Plzeňského kraje. Jejím cílem je apelovat na dodržování pravidel na pozemních komunikacích, zejména těch vztahujících se k rychlosti jízdy.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje slavnostně předala v sídle Krajského úřadu PK diplomy účastníkům prvního ročníku akreditovaného kurzu pro řidiče zdravotnické záchranné služby.

Celý článek

Na Dnech NATO v Ostravě převzali tento víkend ocenění zástupci všech složek IZS za boj s nemocí covid-19.

Celý článek

Plzeňský kraj připravil mediální kampaň nazvanou „ZPOMAL“, jejímž cílem je apelovat na dodržování pravidel na pozemních komunikacích, zejména těch vztahujících se k rychlosti jízdy v obcích.

Celý článek

Už 15. ročník oblíbených Dnů vědy a techniky právě pořádá v Plzni Západočeská univerzita. Účastní se i krajští zdravotničtí záchranáři, které dnes navštívil mimo jiné také primátor města Martin Baxa. Přijít můžete i zítra od 9:00 do 17:00.

Celý článek

Dnes kolem čtvrt na osm ráno došlo k vážné železniční nehodě ve Kdyni na Domažlicku.

Celý článek

Ministr vnitra ČR a 1. místopředseda vlády Jan Hamáček v sobotu před polednem zavítal mezi krajské zdravotnické záchranáře Plzeňského kraje.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje zasahovala ve středu nad ránem u velmi vážné dopravní nehody u obce Sulkov nedaleko Plzně.

Celý článek

Možná jste už v ulicích Plzně zahlédli starou žlutou sanitku. Legendární „dvanáctsettrojku", kterou všichni známe.

Celý článek

 V netradičním prázdninovém termínu letos proběhl 15. srpna jubilejní 10. ročník prezentace IZS s názvem Bezpečná Šumavu. Oblíbenou akci, obvykle pořádanou první říjnovou sobotu, letos organizátoři přesunuli na polovinu srpna.

Celý článek

Od začátku minulého týdne se krajští zdravotničtí záchranáři potýkají se zvýšeným počtem výjezdů. Ten oproti dlouhodobému průměru vzrostl zhruba o dvacet procent.

Celý článek

Naprosto ojedinělá výstava má za sebou úspěšnou vernisáž v Hradci Králové. Vidět tu můžete na jednom místě 1.600 modelů sanitek!

Celý článek

 Pod pojmem hromadné neštěstí, přesněji hromadné postižení osob (HPO), si naprostá většina lidí představí železniční či letecké neštěstí, srážku tramvají, výbuch v chemičce, případně nějakou přírodní katastrofu typu povodní.

Celý článek

 Začínající prázdniny vždy přináší zvýšený počet dopravních nehod, dětských úrazů a také tonutí.

Celý článek

 Společnost Net4Gas s.r.o. věnovala 500.000 Kč na nákup sanitního vozidla pro RV systém Škoda Kodiaq. O dar krajští zdravotničtí záchranáři požádali v rámci grantového projektu Net4Gas s názvem Blíže regionům - komunitní rozvoj.

Celý článek

 Společnost Pink Aviation, která má „domovskou základnu“ na klatovském letišti, darovala Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje sto tisíc korun na dovybavení výjezdové základny ZZS.

Celý článek

 Už na konci května jsme upozorňovali na rostoucí počet tragických dopravních nehod v Plzeňském kraji. Motoristé si bohužel naše varování nevzali k srdci. Přibyly i další úrazy.

Celý článek

 Od neděle 31. května 2020 do úterý 2. června 2020 se koná v hotelu Zámek Nečtiny už 15. ročník pracovní konference SPIS (systému psychosociální intervenční služby) s odborným programem cíleným na interventy. Původně plánovaný dubnový termín setkání odsunula opatření spojená s celosvětovou pandemií koronaviru.

Celý článek

 Obrovský nárůst v počtu vážných dopravních nehod zaznamenali během deštivého počasí o tomto víkendu plzeňští krajští zdravotničtí záchranáři. Jedna nešťastná událost za druhou zaměstnávala už od pátečního večera všechny složky IZS.

Celý článek

 Tři roky po sobě prezentovaly zdravotnické záchranné služby svou národní tísňovou linku 155. Datum 15. 5. je zvoleno symbolicky, právě s odkazem na tísňovou linku 155, která představuje pojítko mezi zdravotnickými záchranáři a těmi, kteří potřebují pomoc.

Celý článek

V úterý 12. května, kdy tradičně slavíme Mezinárodní den zdravotních sester, se ve 12 hodin rozezněly kostelní zvony a sirény na vozidlech zdravotnických záchranných služeb po celé ČR na dobu jedné minuty.

Celý článek

Stříbrská firma RSF Elektronik spol. s r.o. několik let podporuje krajské zdravotnické záchranáře, konkrétně výjezdovou základnu ve Stříbře, které již darovala mnohé vybavení.

Celý článek

S drakonickými opatřeními, která souvisí s pandemií nemoci Covid-19, poklesl v polovině března razantně provoz na českých silnicích a dálnicích. Během několika dnů osiřely i ulice a rušné třídy měst. Stalo se tak zejména z důvodu omezení volného pohybu osob.

Celý článek

Vlna solidarity spojená s dodávkami ochranných pomůcek krajským zdravotnickým záchranářům zatím nepolevuje.

Celý článek

V minulém týdnu bylo ze strany Nadace J&T a EPH distribuováno téměř půl milionu ochranných roušek, a to především do regionů a měst, ve kterých poskytují společnosti ze skupiny EPH dodávku tepelné energie. Jedním z takových měst je i Plzeň.

Celý článek

Zcela nové role se zhostili členové Vodní záchranné služby Českého červeného kříže, které jsme v Plzeňském kraji zvyklí obvykle vídat v období léta v rychlých člunech na vodní nádrži Hracholusky.

Celý článek

Stanové městečko připomíná nové dekontaminační místo, které vzniklo na parkovišti před budovou krajských zdravotnických záchranářů na Klatovské třídě v Plzni.

Celý článek

FC Viktoria Plzeň děkuje záchranářům, kteří stojí dennodenně v první linii a zachraňují naše životy. Aby jim fotbalisté alespoň trochu udělali radost v těžké době, věnovali jim 100 originálních dresů, které podepsali samotní hráči.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje stále stojí v první linii v boji s pandemií koronaviru.

Celý článek

Jediný den a jediný okamžik Pavlovi V., dlouholetému řidiči Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, převrátily život naruby.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři momentálně zažívají náročné období. Ale s nimi i personál v nemocnicích či lékárnách, stejně jako třeba prodavačky nebo pekaři.

Celý článek

Vážení přátelé, moc si vážíme každého bonusu pro naše záchranáře, každého daru či podpory....Není však v našich silách na oficiálním fcb a webových stránkách všem za jejich laskavost děkovat jednotlivě. Prosíme nezlobte se na nás za to... Jistě to neděláte pro PR, ale pro nezištnou pomoc. Díky

Záchranáři Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje opravdu upřímně děkují všem, kteří jim nabídli v nynějších těžkých dnech pomoc. Jedná se zejména o subjekty i soukromé osoby, jež nám nabídly po naší výzvě roušky a další ochranné pomůcky, kterých máme kritický nedostatek. Doufáme, že se situace dle příslibů v dalších dnech zlepší, ale pomáháte nám překlenout nejhorší období.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje důrazně žádá pacienty, které průběžně ošetřuje, aby výjezdovým skupinám nezatajovali informace o svém pobytu v zahraničí, zejména v rizikových zemích s vysokým výskytem koronaviru.

Celý článek

S okamžitou platností dochází k deaktivaci sytému First responderů v celém Plzeňském kraji až do až do odvolání.

Celý článek

Pokud jste přicestovali v posledních 14 dnech z Číny, Jižní Koreji, Hong Kongu, Iránu, Itálie – regiony Benátsko, Lombardie, Emilia Romagna, Piedmont, Japonska, Singapuru. Oblasti nákazy novým koronavirem SARS-CoV-19

Celý článek

Na čtyři sta odborníků, lékařů, zdravotnických záchranářů a dalších specialistů, se sjelo do plzeňského Parkhotelu, kde 27. a 28. února probíhá 9. ročník Plzeňských dnů urgentní medicíny. 

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje začala využívat další unikátní transportní prostředek. Nese název Baby Pod 20 a je určen k transportu novorozenců a malých dětí zejména po překotných porodech doma nebo v terénu.

Celý článek