Silvestrovské veselí přináší vždy pro všechny složky IZS zvýšený nápor. Posílené byly tentokrát výjezdové skupiny ZZSPk v Plzni, Tachově a o jednoho operátora také zdravotnické operační středisko.

Celý článek

Jedna zpráva by v záplavě radosti z nákupu jednadvaceti nových sanitek neměla zaniknout: Dne 25.11.a 26.11. pořádalo Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS Pk ve spolupráci s firmou Teleflex akreditovaný seminář „Management naléhavých stavů v přednemocniční neodkladné péči“.

Celý článek

Jednadvacet zbrusu nových sanitních vozů Mercedes Sprinter 4 x 4 ve speciální úpravě renomované finské karosárny Profile Vehicles OY představili dnes dopoledne zdravotničtí záchranáři široké veřejnosti přímo na náměstí Republiky v Plzni.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje představí ve středu 9. prosince 2015 od 10:00 přímo na náměstí Republiky v Plzni novou flotilu jednadvaceti zbrusu nových sanitních vozidel.

Celý článek

Na začátku listopadu proběhl v prostorách Vzdělávacího a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje seminář k základům první pomoci.

Celý článek

V pátek 16. října 2015 na náměstí Republiky v Plzni proběhl Evropský den záchrany života. Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje se jej zúčastnila jako jedna ze dvou krajských záchranných služeb v celé republice.

Celý článek

Senátoři sdružení v Senátorském klubu ČSSD navštívili v pondělí 12. září tohoto roku hlavní sídlo Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje v Plzni na Klatovské třídě.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje se připojuje k dalším organizátorům v České republice i v zahraničí a uspořádá 16. října na plzeňském náměstí Republiky Evropský den záchrany života.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři položili ve čtvrtek 1. října 2015 základní kámen nového stanoviště v Boru u Tachova. Vyvrcholilo tak několikaleté snažení zdravotníků i představitelů regionu Tachovska, kteří o zřízení výjezdového stanoviště ZZS v tomto městě dlouhodobě usilovali.

Celý článek

19. září 2015 se konala oblíbená akce s názvem Bezpečná Šumava, která uzavřela letní sezonu. Projekt je určen nejen pro rodiče s dětmi.

Celý článek

Skupina senátorů z Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu Parlamentu ČR navštívila ve středu 17. září ZZSPk

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje se prostřednictvím svých zaměstnanců podílela na několika akcích spojených se začátkem nového školního roku

Celý článek

Už po osmé pořádá agentura PRO SPORTS ACTIVITIES ve spolupráci s Doc. MUDr. Kateřinou Linhartovou, PhD. tradiční Plzeňský kardioběh.

Celý článek

František Raboň patří k nejúspěšnějším českým cyklistům posledního desetiletí. Závodit začal v roce 2006 a poté se zúčastnil 5x Giro d'Italia , 2x Vuelta Espana a třikrát se stal Mistrem České republiky v časovce.

Celý článek

V úterý 4. srpna 2015 došlo ve 13:17h ke srážce dvou rychlíků nedaleko železniční stanice Horažďovice-předměstí na Klatovsku. V obou vlacích cestovalo kolem sto padesáti cestujících, z toho 49 ve dvou vykolejených vagonech.

Celý článek

Zcela poprvé požehnal novým sanitním vozům zdravotnické záchranné služby plzeňský biskup František Radkovský. Malá slavnost proběhla přímo před katedrálou sv. Bartoloměje na náměstí Republiky v Plzni v úterý 4. srpna odpoledne. I přes tropické teploty si jí nenechala ujít řada Plzeňanů.

Celý článek

Nadcházející teplé dny a letní prázdniny pro řadu lidí znamenají pohodové okamžiky nejen u vody. S nástupem letních prázdnin začíná hlavně dětem čas koupání, her a dobrodružství.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje  se jako jedna ze složek IZS účastnila dne 24. 6. 2015 již 7. ročníku Plzeňského dne s IZS.

Celý článek

Dne 24. 6. 2015 se konal v Šafránkově pavilónu v Plzni již tradiční Večer Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Posluchači byli seznámeni s mnoha pohledy na přednemocniční neodkladnou péči. MUDr. R. Šín přiblížil historický vývoj poskytování neodkladné péče.

Celý článek

Dne 6.6.2015 se ve Lhotě u Plzně konala akce s názvem Bezstarostná jízda.

Celý článek

Dne 30. 05. 2015 se konal Dětský den v ZOO v Plzni.

Celý článek

Dne 21.5.2015 se konal již desátý ročník Memoriálu Jindřicha Šmause.

Celý článek

Dne 16.5.2015 se v Plzni konal Půlmaraton Plzeňského kraje.

Celý článek

Ve dnech 15. - 17.5.2015 se konal již čtvrtý ročník Plzeňského poháru záchranářů.

Celý článek

Dne 6.5. kolem 6h ráno došlo k dopravní nehodě v Kotousově na jížním Plzeňsku.

Celý článek

Dne 29.4. kolem 7.30h došlo v Nýřanech k vážné nehodě.

Celý článek

Ve dnech 10. - 12. 4. 2015 se uskutečnil již 7. ročník hokejového turnaje zdravotnických záchranných služeb.

Celý článek

Dne 7. 4. 2015 Členové studentských spolků Lékařské fakulty v Plzni se spojili za účelem bezplatného šíření zdravotní osvěty mezi obyvatele Plzně v rámci Světového dne zdraví.

Celý článek

Dne 3. 4. 2015 ZZSPk prostřednictvím tiskové mluvčí Lenky Ptáčkové poděkovala Marku Hodanovi za poskytnutí první pomoci při vážné autonehodě, která se stala 29. 3. 2015 kolem 18. hodiny u Šěnovic.

Celý článek

Dne 25. 03. 2015 v 11:15 hodin došlo k výbuchu bytové jednotky ve Stříbře v Gagarinově ulici 1990.

Celý článek

Dne 23.03.2015  ZZSPk získala 2. místo v soutěži o nejlepší web zřizované organizace v soutěži Cena hejtmana 2015.

Celý článek

V pondělí dne 19. ledna 2015 vedení kraje odvolalo ředitele Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje MUDr. Romana Svitáka.

Celý článek

Dne 12. 1. 2015 se uskutečnilo v budově ZZS na Klatovské třídě setkání s novináři, na kterém jsme představili novinářské veřejnosti naše vize a plány pro rok 2015.

Celý článek

Dne 5. 1. 2015 bylo na Modravě slavnostně otevřeno nové výjezdové stanoviště ZZS Plzeňského kraje. Slavnostního otevření se zúčastnila řada významných osobností z oblasti zdravotnictví i politiky.

Celý článek

Nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje (ZZS PK) na Modravě bude v pondělí 5. ledna slavnostně otevřeno. Výjezdová skupina s nepřetržitým 24 hodinovým zdravotnickým provozem začne obyvatelům a návštěvníkům Modravy sloužit od téhož dne.

Celý článek