Město Plzeň při svém 12. ročníku Slavnostního setkání ocenilo osobnosti, které vykonaly mimořádné činy při záchraně lidského života a majetku.

Celý článek

Anonymy většinou končí v koči. Výjimkou byl balíček, který obdrželi krajští zdravotničtí záchranáři v Plzni. 

Celý článek

Zdravotnické záchranáře ZZS PK na výjezdové základně Plzeň Lochotín na Lidické ulici překvapila v úterý 14. prosince příjemná návštěva.

Celý článek

Tak jako každoročně, i letos přinesla první námraza společně se sněhovými přeháňkami vysoký počet dopravních nehod. Záchranáři nabádají řidiče k opatrnosti, zejména, než si na zimní podmínky "zvyknou".

Celý článek

Ve dnech 3. - 5. listopadu 2021 proběhlo v moderním výcvikovém středisku v německém Windischeschenbachu první obrovské společné cvičení zdravotnických záchranářů z Německa a Čech zaměřené na vzájemnou příhraniční spolupráci ZZS PK a BRK.

Celý článek

Před několika dny skončily XXVII. Dostálovy dny urgentní medicíny. Po loňské přestávce vynucené pandemickou situací a předloňské redukované jednodenní podobě v rámci kongresu EUSEM v Praze se „Dostálky“ vrátily na své původní místo do ostravského Clarion Congress Hotelu a to v termínu 12. – 14. října 2021.

Celý článek

Krom běžné výjezdové činnosti záchranáři ZZS PK školí a edukují veřejnost i kolegy z ostatních složek IZS v neodkladné resuscitaci a první pomoci. 

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři se letos už pošesté připojili k akci nazvané Světový den záchrany životy.

Celý článek

 Na vyhlášené městské pláži Ostende u Velkého Boleveckého rybníka probíhá velká technopárty. Všechny vyděsí nález mrtvé dívky. Na místo jako první dorazí výjezdová skupina ZZS v doprovodu policejní hlídky z místního oddělení.

Celý článek

Téměř 70 posluchačů z řad lékařů, nelékařských zdravotnických pracovníků a studentů se sešlo dne 29. 9. 2021 na tradičním Večeru Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Celý článek

Výjezdová skupina RLP Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje ve složení MUDr. Ivana Šolonková, Eva Stočesová a Antonín Pojeta nás skvěle reprezentovala na Rallye Rejvíz, kde v Národní soutěži posádek RLP (standard) skončila na vynikajícím třetím místě! Blahopřejeme.

Celý článek

Světový den záchrany života, který se koná už tradičně v polovině října, učí školáky i veřejnost v laické resuscitaci. Krajští zdravotničtí záchranáři ze ZZS PK budou letos školit po celý den v pátek 15. října.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři během posledního zářiového víkendu zasahovali u vysokého počtu vážných dopravních nehod. Na silnicích Plzeňského kraje se opět umíralo.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři ve středu 22. září 2021 cvičili ve Školícím středisku Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbiroze na Rokycansku.

Celý článek

FC Viktoria Plzeň oslavil 110. výročí od svého založení ve velkém stylu. Krajští zdravotničtí záchranáři byli u toho.

Celý článek

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová předala v areálu Kalikovského mlýna ve středu 15. září 2021 ocenění těm, kteří v posledním roce zachraňovali lidské životy.

Celý článek

Další, už 11. ročník bezpečnostně prezentační akce Bezpečná Šumava proběhl ve Slunečné u Prášil v sobotu 21. srpna.

Celý článek

Jako poděkování za práci nejen v době covidu obdrželi krajští zdravotničtí záchranáři ZZS PK milou pozornost - 150 kilogramů čerstvé kávy od pražské pražírny Delicado.

Celý článek

Ve středu 4. srpna 2021 v ranních hodinách došlo u obce Milavče na Domažlicku ke střetu vlaků EX 351 „Západní expres“ (München – Praha) s osobním vlakem OS 7406.

Celý článek

Integrovaný záchranný systém včera večer opět skvěle zafungoval.

Celý článek

Zástupci Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje dnes oficiálně za účasti hejtmanky Plzeňského kraje Ilony Mauritzové a starosty městského obvodu Plzeň 4 Tomáše Soukupa oficiálně převzali společně se stavebníky staveniště zbrusu nové výjezdové základny v Plzni na Doubravce.

Celý článek

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje Vás srdečně zve na oficiální předání staveniště a poklep základního kamene nové výjezdové základny ve Hřbitovní ulici na Doubravce. Malá slavnost se ukuteční ve čtvrtek 1. července od 17:00.

Celý článek

Hasiči, policisté, zdravotníci a strážníci městské policie v úterý 29. června uvedli do provozu čtyři nové vozy. Jedná se o čtyři herní prvky, které jsou vyvedené v barvách dané záchranné složky. Městský obvod se rozhodl tímto způsobem poděkovat za práci složkám IZS.

Celý článek

Psal se 28. leden 2021. Bylo chladno a silně pršelo. Hlavní sestra Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mgr. Jana Průchová se kolem patnácté hodiny vracela z práce domů na jih Plzeňska. 

Celý článek

Záchranáři Bio Hazard teamu Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje dnes cvičili společně se Zásahovým týmem Infekční kliniky FN Plzeň.

Celý článek

Poděkování krajských zdravotnických záchranářů míří do obce Dobřív, které přispěla ZZS PK, konkrétně výjezdové základně Rokycany, na speciální záchranářský batoh částkou 5 tisíc korun.

Celý článek

Milá návštěva zamířila dnes mezi krajské zdravotnické záchranáře do jejich sídla v Plzni  na Borech.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři dnes převzali od dárkyně dva záchranářské batohy Berlin - PAX- Tec 2019 se sadou vnitřních kapsiček v hodnotě 21.291 korun. 

Celý článek

Linka 155… právě sem se sbíhají tísňová volání z celého Plzeňského kraje, pokud má kdokoli zdravotní problém. Od zástav oběhu, dopravních nehod, infarktů myokardu nebo dušností, až třeba po rady, kde je zubní pohotovost nebo otevřená lékárna.

Celý článek

Za loňský rok ošetřily výjezdové skupiny zdravotnických záchranných služeb v České republice pacienty při 963 130 událostech. Denně vyrazí zdravotníci na pomoc přibližně třem tisícům lidí. Z některé z výjezdových základen napříč republikou vyjede sanitka v průměru každou půl minutu. Na začátku naprosté většiny těchto příběhů je trojmístné číslo vytočené na telefonu: 155. Na sobotu, se symbolickým datem 15. 5., připadl už pátý Den linky 155.

Celý článek

Nadační fond Kryštůfek inovoval  svojí loutku Kryštůfka záchranáře, který dostal novou tvář.

Celý článek

Chcete pracovat v moderním a akčním prostředí? Hledáme nové lékaře pro výjezdovou oblast Venkov.

Celý článek

Nejmodernější nanoroušky získali darem krajští zdravotničtí záchranáři. Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje jich 150 ks darovala Helena Šnebergrová, jednatelka společnosti NAFIGO.

Celý článek

 V pátek 30. dubna se odehrála na výjezdové základně Tachov Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje hned v devět hodin ráno malá slavnost. Zástupci města přišli osobně poděkovat zdravotnickým záchranářům za jejich mimořádné nasazení v boji s nemocí Covid-19.

Celý článek

BEZ VÁS BY TO NEŠLO - tak zní vzkaz, který zdravotníkům jako alespoň virtuální poděkování poslali školáci z Vysokého Mýta.

Celý článek

Nevídané. Hned ke třem případům napadení nožem mezi skupinkami cizinců vyjížděli krajští zdravotničtí záchranáři ZZS PK během pouhých čtyř dnů. Napadení v nemocnici bojují o život.

Celý článek

Krajští zdravotničtí záchranáři dnes ocenili plaketou a pamětním listem tři desítky studentů, kteří jim pomáhali v boji s celosvětovou pandemií nemoci Covid - 19.

Celý článek

Jarní teploty začátku tohoto týdne a následné svátky vylákaly mnohé příznivce jedné stopy oprášit své stroje po zimním spánku.

Celý článek

 Milou pozornost obdrželi dnes krajští zdravotničtí záchranáři od svého zřizovatele, kterým je Plzeňský kraj.

Celý článek

Přesně před rokem v Čechách skonala první oběť koronaviru. Stal se jí ve velmi požehnaném věku čtyřiadevadesátiletý muž z Prahy.

Celý článek

Počty výjezdů Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje překračují veškeré historické rekordy. Přesto se záchranáři stále setkávají s neuvěřitelným jednáním některých občanů.

Celý článek

V areálu Domažlické nemocnice vzniklo nové dekontaminační pracoviště Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Celý článek

Nová, moderně vybavená výjezdová základna pro Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje je ode dneška v provozu ve zrekonstruovaných prostorách v Plané na Tachovsku. Rekonstrukce za 13 mil. Kč byla dokončena o měsíc později z důvodu epidemiologické situace.

Celý článek

Kolona šestnácti sanitek záchranné služby, ke kterým se připojila ještě vozidla hasičů, projela dnes před polednem pomalu Plzní.

Celý článek

V únoru proběhne již devátý ročník tradiční kampaně Suchej únor, která pomáhá široké veřejnosti prověřit její vztah k alkoholu a změnit zaběhlé návyky.

Celý článek

Po krátké těžké nemoci nás 29. ledna 2021 navždy opustil ve věku pouhých dvaašedesáti let dlouholetý řidič Zdravotnické záchranné služby Václav Janeček (narozen 2. září 1958).

Celý článek

 Zdravotnické operační středisko ZZS PK vyslalo v úterý 26. ledna odpoledne výjedovou skupinu RZP ze základny Plzeň - Bory do lesního porostu v chatové oblasti Újezd nade Mží. Muž ročník 1949 tady během procházky v hlubokém sněhu upadl a poranil si dolní končetinu. Z na první pohled banálního úrazu se stalo drama se šťastným koncem.

Celý článek

Prvních jednadvacet záchranářů Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje podstoupilo očkování proti nemoci Covid – 19 v očkovacím centru Fakultní nemocnice v Plzni v neděli 10. ledna 2020.

Celý článek

Letošní oslavy konce roku byly patrně vlivem vládních restrikcí o něco klidnějšší, než v uplynulých letech.

Celý článek